Perfekt sæsonstart ved Danish Masters Racing Festval

Årets sæson indenfor den historiske banesport blev i weekenden skudt i gang på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg, hvor Historisk Motor Sport og Aarhus Automobil Sport stod bag den anden udgave af Danish Masters Racing Festival. Og det blev en flot sæsonstart.

Deltagerantallet slog alle hidtidige rekorder for arrangementer indenfor den historiske bilsport på en af landets permanente racerbaner. Intet mindre end 205 deltagere var til start i næsten lige så mange forskellige biler fordelt på et felt på godt 50 kørere i en sprintkonkurrence, hvor det gjaldt om at være hurtigst mod stopuret, og godt halvanden hundrede startende i syv forskellige racerfelter.

Hele vejen igennem weekenden blev der budt på masser af god sport, hvor de gamle racerbiler – hvis alder svingede fra 15 til 55 år – blev presset til deres yderste. Det medførte naturligvis flere tekniske defekter og enkelte buler og sammenstød, men langt hen ad vejen blev der budt på fair race i alle klasser. Uanset om det var føringen eller kampen om tiendepladsen, der blev kæmpet om.

Det blev til flere favoritsejre, som dem Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, København, opnåede i sin division i klassen for biler bygget frem til 1965, og som den Jan Heiselberg, Esbjerg, tog med sin flotte BMW 3.5 CSL i feltet for de hurtigste ’76-biler. Men weekenden gav også flere overraskelser. Eksempelvis lykkedes det Paw Hansen, Vejby, at køre sin røde Morris Clubman til en sejr i sin division for biler bygget i perioden frem til 1971.

Blandt deltagerne i det historiske sprint var Jannik Nielsen, Fredericia, gennem hele weekenden bedst i sin BMW 325i.

Samarbejdspartnere
Samarbejdspartner
Samarbejdspartner
Samarbejdspartner
Samarbejdspartner
Samarbejdspartner
Samarbejdspartner